Gegrilde perziken met yoghurt

Een dessertje om de maand mee af te sluiten! Dit is een gemakkelijk nagerecht om snel op tafel te zetten. De warme gegrilde perziken zijn zo lekker met de koude yoghurt. Nog wat crunchy pistachenoten en een streepje honing en jouw dessert is al klaar.

Gebruik geen té rijpe perziken, die grillen niet zo vlot. Maar verder kan je volop variëren. Gebruik eens enkele blaadjes citroentijm of citroenmelisse in plaats van munt.  Een klein snuifje kaneel zou hier ook niet misstaan, voor de liefhebbers!

Ik beloofde jullie elke maandag in juni een grillgerechtje. Hopelijk hebben jullie ervan genoten! Van een aardbeiensalade met gegrilde halloumi, pure comfortfood quesadillas met zwarte bonen en smoky rode bietenburgers tot deze perziken op de grill. Lekker veel inspiratie voor een vegetarische barbecue. Veel buitenkookplezier deze zomer!

Print Friendly, PDF & Email

Gegrilde perziken met pistache en yoghurt

Voor 2 à 3 personen:

  • 3 perziken
  • Handje gepelde ongezouten pistachenoten
  • Vloeibare honing
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • Verse muntblaadjes

Halveer de perziken en haal er voorzichtig de pit uit. Verhit een grillpan of steek de barbecue aan. Leg de halve perziken met de snijzijde naar beneden op de hete rooster. Laat kort grillen tot je de lijntjes van de rooster mooi in de vrucht ziet staan.

Verdeel intussen de Griekse yoghurt over de borden. Hak een handvol pistachenoten grof en rits de muntblaadjes van de takjes.

Schik de warme perziken over de yoghurt. Twee à drie halve perziken per persoon zijn zeker voldoende. Werk af met pistachenoten en vloeibare honing.

Serveer meteen. Smakelijk!

Geef een reactie