(N)icecream met frambozen en basilicum

Op warme dagen lust ik altijd wel een ijsje. Of sorbet! Mmm. Ik ontdekte een supergemakkelijke manier om van rijp fruit ijs te maken zonder ijsmachine en zonder een grammetje suiker. Van smaak zit het een beetje tussen roomijs en sorbet in. Frambozen zijn nu volop in seizoen, dus ging ik voor een verrassende klassieker: frambozenijs met basilicum!

Duik je pluk- en kruidentuin in en probeer dit guilt-free ijsje zeker eens uit. De bananen maken het smeuïg en romig zoals ‘in ’t echt’!

Print Friendly, PDF & Email

NICECREAM MET FRAMBOZEN EN BASILICUM

  • 250 gr rijpe gepelde bananen (ca. 3 kleine bananen)
  • 120 gr frambozen (diepvries)
  • 1 eetlepel verse basilicumblaadjes
  • Scheutje melk (of amandelmelk)

Pel de rijpe bananen en snijd in kleine stukken. Verdeel de stukjes in één laag over een ondiep schaaltje of bakje en vries in. Als je verse frambozen gebruikt vries je die nu ook best in. Laat het fruit minstens enkele uren in de diepvries zitten.

Zet een sterke (!) blender, keukenmachine of staafmixer klaar. Haal het fruit uit de diepvries en laat ca. 10 minuten ontdooien. Het is belangrijk dat je deze stap niet overslaat! Zo kan je blender straks makkelijker door de diepgevroren stukjes mixen. Hak intussen de basilicum fijn.

Blend alle ingrediënten met een scheutje melk tot een romig geheel. Zalig smeuïg, vol van smaak en toch volledig guilt-free: deze nicecream heeft haar naam niet gestolen!

Dig in!

* Krijg je niet alles in één keer op? Je kan het mengsel na het blenden terug invriezen. Hou er dan wel rekening mee dat je het ijs best 15 minuten vóór het serveren uit de diepvries haalt. Zo kan je het veel makkelijker scheppen.

4 gedachten over “(N)icecream met frambozen en basilicum

  1. Martine Teetaert schreef:

    Het water komt me in de mond, Karen.
    Ga ik zeker uitproberen!
    Wie kan daar nu weerstand aan bieden aan zo’n gezond, onschuldig snoepje!

    • Honey and Spice schreef:

      Dag Martine, leuk! Met een sterke blender/staafmixer ben je vertrokken voor alle mogelijk combinaties (ik vind nectarine of perzik ook echt heerlijk). Succes!

  2. Marina de Muynck schreef:

    Dit zal een verrukkelijke lekkernij worden op een volgend feestje deze zomer.
    De combinatie van frambozen met banaan lijkt me super!

Geef een reactie