Doperwtendip op toast met radijs en munt

Doperwtendip

De frisse smaak en de zachtgroene kleur van deze doperwtendip past perfect bij mooie lentedagen. Een eenvoudige spread als deze mag niet ontbreken in jouw receptenschrift! Citroen en verse munt vormen de pittige tegenhangers voor de zachte, romige smaken van ricotta en erwtjes. Een lekkere combinatie!

Serveer met wat rauwe groente als een puur tussendoortje. Deze spread past ook perfect bij wat geroosterd brood of enkele bruschette. Werk af met wat tuinkers, muntblaadjes of radijsjes en een draai van de pepermolen. Ideaal om je lunchpakket wat op te fleuren! Echt genieten van een gezonde hap. Deze doperwtendip maak je volgens een simpel recept. De meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis en je maakt het klaar in een wip. Easy peasy!

Print Friendly, PDF & Email

Doperwtendip

  • 1 teentje look
  • 150 gr (diepvries) doperwtjes
  • 100 gr ricotta
  • 2 eetlepels fijngehakte verse munt
  • 1 biologische citroen
  • Zeezout
  • Zwarte peper

Breng in een kleine kookpot water aan de kook. Kook of stoom de erwtjes samen met het lookteentje ongeveer 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Giet af en spoel goed onder koud water. Laat nog even verder afkoelen.

Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp tot je ongeveer 1 theelepel citroenrasp hebt. Pers daarna één helft van de citroen en houd het sap apart.

Zet je blender of foodprocessor klaar en voeg de doperwtjes, look, fijngehakte munt en 2 eetlepels citroensap toe. Blend tot een smeuïg geheel. Voeg dan de ricotta, citroenrasp en een flinke snuif zout en peper toe. Meng goed door. Proef en kruid eventueel af met meer zout, peper of wat extra citroensap.

Serveer als dip met wat rauwe groente of als spread, afgewerkt met enkele schijfjes radijs, tuinkers en een draai van de pepermolen.

Smakelijk!

Een gedachte over “Doperwtendip

Geef een reactie