Gegrilde watermeloen met feta

Gegrilde watermeloen met feta

Ik ken maar weinig mensen die geen watermeloen lusten. Zo sappig en zoet,  eten en drinken tegelijk! Een grote spie watermeloen kan zo verfrissend zijn. Mmm, ik heb meteen al weer zin in zo’n halve maan. Het klinkt misschien gek, maar heb je ooit al een stuk watermeloen op de grill gelegd? Net als bij perziken, ananas,… geeft dit een verrassend lekker resultaat. Deze gegrilde watermeloenhapjes zijn erg gemakkelijk klaar te maken en ideaal om als aperitiefhapje te serveren bij een gezellige barbecue in de tuin. Je kan alles op voorhand klaarzetten en zodra de rooster heet is ben je klaar in een handomdraai!

Zoete watermeloen, zoute feta, crunchy pistachenoten, munt en balsamicocrème vormen samen een hemels hapje. Laat je verrassen door deze ongewone combinatie. Een aanrader!

Print Friendly, PDF & Email

GEGRILDE WATERMELOEN MET FeTA

Voor ca. 15 hapjes

  • ¼ watermeloen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gr feta
  • 15 verse muntblaadjes
  • Klein handje pistachenoten, ongezouten en gepeld
  • Balsamicoazijn (liefst crème of siroop)
  • Zwarte peper

Verkruimel de feta met een vork in een kommetje. Hak de pistachenoten grof of stamp ze kort in een vijzel.

Steek de barbecue aan of verhit een grillpan op een middelhoog vuur. Terwijl je wacht op de juiste temperatuur snijd je de watermeloen in plakken van ca. 1,5 à 2 cm dik. Haal de groene schil eraf en verdeel in vierkantjes van ongeveer 5 op 5 cm. Strijk deze in met wat olijfolie.

Als de rooster of pan heet is, gril je de plakjes watermeloen kort aan beide zijden tot de lijntjes van de grill er mooi in staan.

Schik op een mooie schaal en verdeel de verkruimelde feta hier overheen. Strooi op elk hapje wat pistachenoten en steek er telkens een muntblaadje tussen. Sprenkel er wat balsamicoazijn over en werk af een draai van de pepermolen.

Om meteen te serveren!

Een gedachte over “Gegrilde watermeloen met feta

Geef een reactie