Boontjesfrieten

Boontjesfrieten

Het lokale boontjesseizoen is volop aan de gang. Ik ontdekte een manier om van deze lekkere groente gezonde frietjes te maken. Door ze te paneren en te bakken in de oven worden de boontjesfrieten krokant en heerlijk knapperig. Ik voeg graag kruiden toe aan het paneermengsel. Een beetje spice toevoegen kan immers nooit kwaad!

Wist je dat prinsessenboontjes het grootste deel van het jaar ingevlogen worden uit verre landen zoals Kenia en Ethiopië? Niet erg duurzaam… Nu de prinsessenboontjes hier in België volop in seizoen zijn hoef je je daar geen zorgen over te maken. Genieten maar! Zin in guilt-free veggie frietjes? Deze boontjesfrieten zijn erg leuk als origineel aperitiefhapje of als bijgerecht bij je maaltijd. Ik verzeker je één ding: de kom was hier snel leeg!

PS: Raad eens waar je deze week zes heerlijke Honey and Spice receptjes kan ontdekken? Check vanaf dinsdag magazine Flair in de krantenwinkel!

Print Friendly, PDF & Email

BOONTJESFRIETEN

  • 500 gr verse prinsessenboontjes
  • 2 eieren
  • 30 gr amandelmeel
  • 30 gr paneermeel/panko
  • 30 fijngeraspte Parmezaanse kaas
  • 1 tl kurkuma
  • ½ tl cayennepeper
  • ½ tl lookpoeder
  • ½ tl paprikapoeder
  • Zout

Spoel de boontjes en dep ze droog. Snijd er de harde uiteinden af.

Zet twee kommetjes of diepe borden klaar. Breek de eieren in het eerste bord en klop ze los met een vork. Meng in het tweede bord het amandelmeel, paneermeel en de geraspte Parmezaanse kaas. Voeg de kurkuma, cayennepeper, lookpoeder en paprikapoeder toe. Kruid af met een snuif zout.

Verwarm de oven voor op 175°C en zet twee bakplaten met bakpapier klaar.

Dop nu de boontjes eerst in de eieren en rol ze daarna door het paneermengsel. Schik ze naast elkaar op de bakplaten. Zorg ervoor dat de boontjes elkaar niet raken, zo worden ze straks extra knapperig in de oven.

Schuif de bakplaten in  de oven en bak de frietjes 10 à 15 minuten tot ze goudbruin en crunchy zijn.

Serveer ze meteen met jouw lievelingssausje!

8 gedachten over “Boontjesfrieten

  1. Patrick T schreef:

    Als mijn nieuwe keuken geplaatst is, moet ik dit zeker eens proberen. Voor het moment zit ik in een lege keuken met enkel spoelbak…

    • Honey and Spice schreef:

      Dag Patrick, dit receptje is zeker feestelijk genoeg om jouw nieuwe keuken in te wijden. Goed idee! Succes met de keukenverbouwing!

  2. Katrien VH schreef:

    Ik heb reeds gekookte boontjes in de diepvries zitten (eerste oogst!). Zou dat ook lukken en moeten ze dan minder lang in de oven? Bedankt voor het leuke idee!

    • Honey and Spice schreef:

      Dag Katrien, leuk dat je boontjes in de moestuin hebt! Ik heb het zelf nog niet geprobeerd met diepvriesboontjes. Best wel ongekookte boontjes nemen, anders worden ze niet zo krokant!

    • Honey and Spice schreef:

      Dag Sarah, leuk dat je ’t al uitgeprobeerd hebt! Fijn dat je het lekker vond :) Dit is echt zo’n receptje waar je van kan blijven snoepen!

Geef een reactie