Sap van rode biet, appel en gember

Sap van rode biet, appel en gember

Na een deugddoende pauze bij Honey and Spice is het tijd voor een lekker drankje. Dit rode bietensap smaakt op elk moment van de dag. Van ontbijt tot tussendoortje of alcoholvrij aperitief.  Santé!

De nazomer is begonnen, de herfst is in aantocht. Wie me goed kent weet dat ik al sta te popelen. De rode bieten komen volop van het veld, de eerste appels vallen,… Dit is het ideale moment om deze overvloedige oogst te verwerken. Het enige wat je nodig hebt zijn rode bieten, sappige appels en verse gember. Puur natuur! Waar wacht je nog op?

Wie een sapcentrifuge heeft maakt dit in een handomdraai klaar. Wie zo’n machine niet in huis heeft (zoals ik) kan zich even gemakkelijk behelpen met een blender, staafmixer of keukenrobot en een fijne zeef. En heeft bovendien een pak minder afwas ;-)

Print Friendly, PDF & Email

sap van rode biet met appel en gember

Voor ca. 4 kleine of 2 grote glazen:

  • 5 grote sappige appels
  • 1 grote rode biet
  • 4 cm gember (of meer/minder naar smaak)
  • Optioneel: sap van ½ citroen

Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukken. Je hoeft de appels niet te schillen. Schil de rode biet (pas op voor vlekken op je kleding, handen en snijplank) en snijd in kleine blokjes. Schil de verse gember en hak in fijne stukjes.

Voeg dit alles toe aan jouw sapcentrifuge en zet ‘m in gang. Of doe alles in de kom van je keukenmachine of blender en mix grondig tot een fijne pulp. Dit kan ook met een staafmixer. Laat lang genoeg mixen zodat al het sap vrij komt en de pulp zo fijn mogelijk is. Giet dit mengsel in een fijne zeef en laat uitlekken boven een grote kom. Met de onderkant van een bolle lepel of pollepel duw je nu al het sap uit de pulp. Hier krijg je armspieren van!

Werk verder tot je een droge restpulp overhoudt. Die kan je gebruiken voor andere gerechten, bv. als basis voor een zelfgemaakte burger of een groente/fruitpap. Als frisse variatie kan je eventueel een scheutje citroensap toevoegen.

Klaar! Serveer en degusteer meteen.

Geef een reactie